Afdrukken

Casestudy's


KNVB campus

Het moderne voetbal vraagt om goed samenspel én talent. Met spelers die sterker zijn dankzij hun team, en teams die de kracht van hun spelers kennen. Die teams van morgen worden vandaag gevormd op de KNVB Campus. Hier ligt hun basis voor de top. Hier gaan innovatie, motivatie én transpiratie hand in hand. Het resultaat? Teams die als een eenheid in de wedstrijd staan

 klik hier om deze case study te downloaden als PDF

Study Studio Park

Nieuw in Nederland zijn de studentenstudio’s van Study Studio Park, een geheel nieuwe opzet van studentenwoningen waarbij een ruime kamer met eigen douche en toilet wordt gecombineerd met een ruimtelijke groene binnen -en buitentuin aangevuld met gezamenlijke voorzieningen. Dit alles uiteraard voor een prima prijs/kwaliteitsverhouding. Mooi, duurzaam en betaalbaar voor elke studiebeurs. Breda combineert landelijk leven en de stadse sfeer en is daarvoor een ideale stad om te studeren en te wonen.

 klik hier om deze case study te downloaden als PDF

Loodswezen

Het Nederlands Loodswezen is dé organisatie die bijdraagt aan het veilig en vlot afhandelen van het scheepvaartverkeer. De voornaamste taak is het jaarlijks loodsen van de meer dan 90.000 loodsplichtige zeeschepen van en naar de Nederlandse en Vlaamse zeehavens. Hiervoor zijn ze 24 uur per dag inzetbaar onder alle weersomstandigheden. De ervaring gaat al vierhonderd jaar terug. Vier eeuwen van historische momenten en tradities waar de Nederlandse scheepvaart rijk aan is.

 klik hier om deze case study te downloaden als PDF

Fitland - Quality of Life

Fitland is een landelijke keten met luxe wellness resorts, hotels, restaurants en sportcentra. Naast de 43 sportvestigingen heeft Fitland een aantal bijzondere vestigingen – Fitland XL – die behalve sportfaciliteiten ook voorzien zijn van wellness, hotels en restaurants. Fitland wil “gezond leven” en “plezier” nog meer centraal stellen in de missie en de dienstverlening, vanuit de gedachte dat een verbetering van de Quality of Life de beste basis is voor iedereen.

 klik hier om deze case study te downloaden als PDF

Juzt - Zorginstelling van 0-18 jaar

Een kind opvoeden en in een veilige omgeving laten opgroeien, lijkt vanzelfsprekend. Maar soms lukt dat niet, om welke reden dan ook. Juzt helpt gezinnen als de ontwikkeling van kinderen of jongeren in het geding komt. Op 12 locaties in Brabant en Zeeland staat Juzt voor de jeugd van 0 tot en met 18 jaar klaar. De hulp van Juzt is zo licht en kort als mogelijk, zo intensief en lang als nodig. Juzt zoekt samen met de ouders naar de beste oplossing, bouwen uit wat goed gaat, zodat het gezin daarna zelf weer verder kan.

 klik hier om deze case study te downloaden als PDF

Porsche Centrum Gelderland

Porsche Centrum Gelderland is sinds 2006 exclusief Porsche dealer voor Gelderland. Het bedrijf verwierf in de afgelopen jaren zesmaal achtereen het predicaat ‘Excellente Dealer’. Dit betekent dat het al die jaren de hoogste kwaliteit en service levert van heel Nederland. Naast verkoop en onderhoud van de nieuwste modellen heeft het bedrijf ook ruime ervaring op het gebied van klassiekers: sinds 2011 is Porsche Centrum Gelderland als eerste in Europa bekroond tot officieel ‘Porsche Classic Dealer’. Dat is niet voor niets, want meer dan zeventig procent van alle Porsches die sinds 1948 zijn gebouwd, rijdt nog rond.

 klik hier om deze case study te downloaden als PDF

European Horse Services

European Horse Services, kortweg EHS, is een uniek bedrijf. In 1992 begonnen als eenmansbedrijf is het anno nu uitgegroeid tot een gespecialiseerde onderneming voor het luchttransport van paarden. In 2015 realiseerde een 25- tal medewerkers het transport van ongeveer 3500 paarden van en naar alle uithoeken van de wereld. Sportpaarden, fokpaarden, werkpaarden, hobbypaarden… elke eigenaar die zijn paard vervoerd wil hebben naar een wedstrijd, show of koper kan rekenen op de deskundigheid van EHS. Niet alleen voor het transport zelf, maar ook voor alle formaliteiten die daarmee gemoeid zijn. Van het papierwerk voor de douane tot toezicht op de gezondheid van de dieren.

 klik hier om deze case study te downloaden als PDF

Connexxion

Connexxion is marktleider in het stad- en streek vervoer in Nederland. Meer dan 10.000 medewerkers zorgen ervoor dat dagelijks honderdduizenden reizigers op hun bestemming komen. Met lijnbussen, taxi’s, touringcars, veerponten en treinen. In de regio’s rijdt Connexxion onder verschillende merknamen, waaronder Hermes, Breng, doorZeeland en OV Regio IJsselmond. Connexxion is onderdeel van Transdev, een wereldspeler op het gebied van mobiliteit en in 19 landen actief in personenvervoer en mobiele zorg. Witte Kruis is de grootste zelfstandige ambulanceorganisatie van Nederland en tevens onderdeel van Transdev. Witte Kruis biedt ambulancezorg, huisartsenvervoer, opleidingen en innovatieve zorgconcepten waaronder Hartveilig wonen.

 klik hier om deze case study te downloaden als PDF

Mariaziekenhuis Overpelt

Het Mariaziekenhuis is een modern, algemeen ziekenhuis in Overpelt, in Belgisch Limburg. Met zijn 363 bedden is het een middelgroot regionaal ziekenhuis dat nagenoeg alle specialismen en tal van sub-specialismen biedt. Vanzelfsprekend beschikt het ook over de noodzakelijke medisch-tehnische diensten zoals operatiekamers, intensive care, medische beeldvorming, laboratoria, fysiotherapie en een erkende spoedgevallendienst. Het ziekenhuis biedt werk aan bijna 100 artsen en 1000 medewerkers en is daarmee een van de grootste werkgevers uit de streek.

 klik hier om deze case study te downloaden als PDF

Studio's Aalsmeer

Studio's Aalsmeer, een creatief bedrijvencentrum met o.a. negen televisiestudio's, een theater en een discotheek, wordt beveiligd met Paxton. Wegens veroudering van het huidige systeem was er vraag ontstaan naar een nieuw toegangscontrole systeem. Wegens de diversiteit van het pand was hierbij een hoge mate van flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid erg belangrijk. De oplossing van Paxton sloot hier perfect op aan.

 klik hier om deze case study te downloaden als PDF

Technopolis®

Sinds de opening in februari 2000 biedt Technopolis® in Mechelen (B) een permanent platform voor het populariseren van wetenschap, techniek en innovatie in Vlaanderen. De missie van Technopolis® is: wetenschap en technologie dichter bij de mens brengen en vandaag de dag levert dat jaarlijks zo’n 300 000 enthousiaste bezoekers op. Die komen zowel in familieverband als in schoolverband naar het doe-centrum. In niet minder dan 350 interactieve opstellingen worden daar allerlei wetenschappelijke en technische onderwerpen aanschouwelijk en begrijpelijk gemaakt. Van het doorgronden van de zwaartekracht tot het onderzoeken van DNA.

 klik hier om deze case study te downloaden als PDF

NAC Houthalen-Helchteren

De gemeente Houthalen-Helchteren, gelegen in de Belgische provincie Limburg tussen Hasselt en de landsgrens met Nederland, telt ruim 30.000 inwoners. Belangrijkste bron van inkomsten was generaties lang de kolenmijnbouw. Twee schachtbokken die hoog boven het landschap uittorenen, herinneren nog aan die tijd. Na de sluiting van de mijnen is het economisch zwaartepunt verschoven naar industriële activiteiten en toerisme. De gemeente telt namelijk niet minder dan drie grote recreatieparken. Op industrieel gebied tekent zich voor de toekomst geleidelijk een concentratie af op het gebied van schone technologie: de ‘Cleantech’, een verzamelnaam voor technologieën die bijdragen aan een schoner milieu en/of energiebesparing.

 klik hier om deze case study te downloaden als PDF

DHL, Maastricht

DHL, de wereldwijde logistieke dienstverlener, vervoert op jaarbasis 40 miljoen kilo vracht en 2 miljard zendingen. Om die klus te klaren, beschikt het bedrijf in 220 landen over ruim 300.000 medewerkers, 76.200 voertuigen en meer dan 250 vliegtuigen. In Nederland zijn ongeveer 10.000 mensen werkzaam bij DHL, waarvan ruim 350 bij het European Financial Shared Services (EFSS) center in Maastricht. De medewerkers van dit centrum zijn gemiddeld 34 jaar, hebben 25 verschillende nationaliteiten, spreken 34 talen en zijn veelal hoog opgeleid. Na 10 jaar elders in Maastricht gevestigd te zijn geweest, verhuisde het centrum in november 2011 naar het voormalige kantoor van de Kamer van Koophandel bij het Geusselt Stadion.

 klik hier om deze case study te downloaden als PDF

SBS Broadcasting

SBS Broadcasting exploiteert de Nederlandse commerciële televisiezenders Net5, SBS6 en Veronica. Tot de organisatie behoort ook Veronica Uitgeverij, die onder meer het Veronica Magazine uitgeeft. Andere onderdelen van het bedrijf zijn Veronica Litho, SBS Productions en de teletekstbedrijven SBS Text en Veronica/Disney XD. Er werken in totaal zo’n 450 mensen. Dagelijks kijken miljoenen mensen naar de televisieprogramma’s van het bedrijf.

 klik hier om deze case study te downloaden als PDF

Hasselt

De Belgische stad Hasselt, gesticht in de 7e eeuw, werd gebouwd langs een bijrivier van de Demer. De stad heeft een compact centrum met een aantal boeiende historische attracties, waaronder het Jenevermuseum en de kathedraal St. Quentin. In 2004 werd Hasselt uitgeroepen tot de "gezelligste stad van Vlaanderen" vanwege de gezellige drukte in de vele cafés en restaurants die in Hasselt gevestigd zijn.

 klik hier om deze case study te downloaden als PDF

Endemol Productions, Londen

Endemol dat zijn bekendheid dankt aan producties als Big Brother, Deal or No Deal, Al You Need is Love en Ushi en Loesie, is een grote, succesvolle productiemaatschappij die programma's maakt voor heel Europa. Het Engelse kantoor van Endemol bevindt zich in een groot gebouw in Shepherd's Bush. Beveiliging is erg belangrijk voor het bedrijf, in het verleden werden de kantoren voorkomen dat mensen ongeoorloofde toegang kregen en ter beveiliging tegen indringers.

Danny Chapman, Facilities Manager bij Endemol,legt uit "Dit gaf soms problemen. Vanwege de aard van onze business zijn er een groot aantal verschillende personen die komen en gaan. Een aanzienlijk aantal van onze medewerkers zijn freelance productiemensen die alleen gedurende de productie waaraan ze werken bij ons op locatie zijn. Dit betekende dat beveiligingspersoneel mij vaak 's avonds of in het weekend belde om te checken of ze bepaalde mensen konden toelaten."

 klik hier om deze case study te downloaden als PDF

Manchester United

De Engelse voetbalclub Manchester United maakt gebruik van het Net2-systeem van Paxton om het vertrek van haar voetbalfans uit het stadion Old Trafford te beheren. Hoewel Net2 voornamelijk een toegangscontrolesysteem is, is de software speciaal aangepast om precies aan de wensen van de club te voldoen. Het resultaat is een systeem dat eenvoudig te bedienen en bijzonder effectief is, waardoor optimale fl exibiliteit is gecreëerd voor het in goede banen leiden van grote mensenmenigten.

 klik hier om deze case study te downloaden als PDF

The Gym

The Gym is een van de snelst groeiende ketens van sportscholen in het Verenigd Koninkrijk die hun klanten een fl exibel en toegankelijk lidmaatschap biedt. Het bedrijf telt elf vestigingen in een aantal grote steden in Engeland, onder meer in Manchester, Liverpool en Birmingham. The Gym opende onlangs de deuren van een nieuwe vestiging in Brighton aan de Engelse zuidkust. De sportschool in Brighton bevindt zich vlak naast de pier, met vanaf de loopmachines prachtig uitzicht op zee, perfect voor een relaxte trainingsessie.

 klik hier om deze case study te downloaden als PDF

Belangrijk : Belangrijk: Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor ons cookie-beleid en om te voorkomen dat deze banner weer wordt weergegeven. [sluiten]